top of page
Szukaj
  • Mgr.Iveta Michalková

Slovo riaditeľky

Zaktualizowano: 3 lis 2020

Vážení a milí čitatelia a čitateľky,

práve v týchto ťažkých chvíľach si uvedomujeme , ako nás kultúra povznáša a ako nás zušľachťuje . Myslím si, že dôležitosť kultúry a umenia si uvedomujeme práve v tomto období koronakrízy, pretože v izolácii sa často utiekame k dobrej knihe či hudbe.

Dovoľte mi pár slov a informácií k súčasnej situácii, za ktorú nikto z nás nemôže. OKDG a Prešovský samosprávny kraj ako zriaďovateľ kultúrnej inštitúcie prijal sériu opatrení k zníženiu rizika prenosu koronavírusu.

Máme na mysli opatrenia, ktoré majú chrániť zamestnancov a v neposlednom rade i používateľov. Eliminovať nákazu dokážeme nateraz dodržiavaním režimu v súkromí i na pracovisku, zvýšeným hygienicko-epidemiologickým štandardom podľa odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva SR a usmerneniami hlavného hygienika SR.

Z dôvodu uznesenia vlády SR č. 678 z 22. októbra 2020 a podľa článku 5 ústavného zákona číslo 227/2002 Z. z. je od 26.10.2020 Okresná knižnica Dávida Gutgesela a jej pobočka v Bardejovských Kúpeľoch pre verejnosť zatvorená. Neznamená to však, že nie sme v práci. Celé toto obdobie chceme využiť na dokončovacie práce, ktoré nás čakajú po komplexnej rekonštrukcii celého podlažia knižnice a hlavne Oddelenia pre deti a mládež. V súčasnosti už pripravujeme celý priestor tak, aby sme Vás po ukončení mimoriadnej situácie privítali v rozšírených a moderných priestoroch, ktorý Vám poskytne komfort a následne kvalitné KIS v súlade s najnovšími trendmi.

Súbežne revitalizujeme celý knižničný fond Oddelenia pre deti a mládež, cca 23 000 zv. kníh, ktorý musíme dostať späť do políc.


"Ako kompenzáciu za to, že nemôžete naše služby využívať naplno, Vám poskytneme viaceré služby zdarma."

Milé čitateľky a milí čitatelia, okrem už spomínaného zrekonštruovaného, moderného a priestranného Oddelenia pre deti a mládež, chystáme pre Vás ďalšie novinky.

Ako kompenzáciu za to, že nemôžete naše služby využívať naplno, Vám poskytneme viaceré služby zdarma.

V ponuke bude bezplatné využívanie e-kníh. Z pohodlia domova si ktokoľvek môže jednoducho vypožičať e-knihu cez online katalóg našej knižnice. Výpožičný čas bude 31 dní, počas ktorého bude možné čítať tri tituly súčasne na akomkoľvek tablete, notebooku, čítačke či smartfóne. Podrobné informácie nájdete na našej webovej knižnice.

Bezplatne budeme ponúkať aj vypracovanie rešerší, predovšetkým pre študentov, ktorí píšu práce a nevedia nájsť vhodné zdroje. Na e-mailovú adresu bibliografia@gutgesel.sk stačí poslať zadanie s názvom témy, kľúčovými slovami a časovým obmedzením, kedy majú byť nájdené zdroje publikované. Následne dostanete e-mailom vypracovanú rešerš. Novinkou do budúcnosti budú súčasťou Vašej vypracovanej rešerše aj voľne dostupné zahraničné elektonické zdroje.


"V ponuke bude bezplatné využívanie e-kníh."

Pre tých, ktorí si chcú informácie vyhľadať sami, dávame do pozornosti multiodborovú databázu GALE, ktorá býva voľne dostupná, ale iba počas mimoriadnej situácie.

Prajem si, aby sa našej knižnici darilo, aby sme vzniknutú situáciu brali ako povzbudenie k vylepšeniu našich činností.



43 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

E - knihy

bottom of page