top of page
Szukaj
  • Mária Vlkovičová

E - knihy

Prečo dať šancu aj e-knihe?

Elektronickú knihu (e-knihu) v žiadnom prípade nechceme porovnávať s klasickou tlačenou verziou. Nejde nám o to, aby ste sa zamerali výlučne na e-knihy. Tlačené verzie kníh boli, sú a budú pre nás, knihovníkov či knihovníčky, vždy srdcovky. Chceme len upozorniť na ďalšiu formu čítania. Tešíme sa, že v knižnici máme aj takúto možnosť a práve v čase, keď je knižnica zatvorená, si naši používatelia môžu „požičať“ e-knihu aj z pohodlia domova.

Čo a týka e-kníh, nikdy vám nepovieme, že je požičaná iným čitateľom, ako je to bežné pri tlačenej verzii. Pre vás bude vždy dostupná, nikdy nečakáte, pretože ju môžu čítať viacerí čitatelia naraz.

Ponuka je naozaj široká v slovenskom, ale aj v českom jazyku. E-knihy sú k dispozícii v našom online katalógu, kde si ich môžete jednoducho vyhľadať. Túto službu ponúkame našim čitateľom bezplatne, stačí mať uhradený registračný poplatok. E-knihy sa „požičiavajú“ elektronicky, cez internet, t.z. knihu, pre ktorú sa rozhodnete, čítate z minúty na minútu, nech ste kdekoľvek. Na čítanie je však potrebné elektronické zariadenie (smartfón, tablet alebo čítačka e-kníh).

Je veľmi dôležité, aké zariadenie si zvolíte, pretože práve to môže do veľkej miery ovplyvniť zážitok z čítania. E-kniha totiž mení svoju podobu, t. z. text sa vždy prispôsobí telefónu, tabletu alebo čítačke. Ak ste sa nestotožnili s takýmto čítaním, zvážte, či ste zvolili to správne elektronické zariadenie, či ste si nastavili správny typ písma, zarovnanie, počet riadkov na jednej strane. Skúste vyskúšať všetko, čo vaše zariadenie na čítanie ponúka, aby čítanie bolo pre vás, čo najkomfortnejšie, prispôsobte si ho vašim potrebám. Niekedy stačí len maličká zmena a hneď sa číta lepšie. Ak vám nevyhovuje beletria, skúste si požičať odbornú literatúru. V prípade potreby si môžete k jednotlivým kapitolám ľahko vložiť aj poznámky.

Nech si už vyberiete elektronickú alebo tlačenú verziu knihy, hlavné je, aby bolo pre vás, milí naši používatelia, čítanie zážitkom a potešením.

Na našej stránke www.gutgesel.sk a na FB nájdete podrobný návod, ako si e-knihu môžete požičať:




Mária Vlkovičová

55 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page