top of page
Szukaj
  • Jana Lipková, Lucia Petrušová

3D tlačiareň v knižnici

3D tlač prenikla už dávnejšie aj do knižníc. Z toho dôvodu v marci 2020 zakúpila Okresná knižnica Dávida Gutgesela v rámci neustáleho vzdelávania a komplexnosti služieb smerom k používateľom 3D tlačiareň značky Makerpi .

3D tlačiarne renomovaného výrobcu Makerpi sú jednými z top 3D tlačiarní, keďže výrobca sa venuje už dlhé roky priemyselným 3D tlačiarňam. Spomedzi jej predností môžeme spomenúť napríklad možnosť dvojfarebnej tlače, uzatvorený priestor tlače, wifi pripojenie.



"Uplatnenie nachádza 3 tlačiareň v našej knižnici aj v týchto dňoch, kedy spoločnosť ochromila nová vlna pandémie."


Uplatnenie nachádza 3 tlačiareň v našej knižnici aj v týchto dňoch, kedy spoločnosť ochromila nová vlna pandémie. Život za dverami knižnice sa však nezastavil a zamestnanci, ktorí presunuli svoju činnosť primárne do online priestoru, sa popri iných aktivitách pustili aj do vyrábania ochranných štítov na tvár. Nadviazali tak na obdobie prvej vlny, kedy v snahe pomôcť zabezpečiť odbornú a bezpečnú starostlivosť, poskytli vyrobené štíty zdravotným pracovníkom Centra sociálnych služieb v Bardejove.

3D tlač má obrovský potenciál pritiahnuť k digitálnej tvorbe, k vlastnému kreatívnemu vyjadreniu všetky vekové kategórie, preto veríme, že po zlepšení situácie sa podarí v našej knižnici túto službu naplno rozbehnúť.

Text: Mgr. Jana Lipková

Video: Bc. Lucia Petrušová

44 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

E - knihy

bottom of page